08.03.2018

„Бог създал мъжа, а после решил, че е способен на нещо по-добро. И създал жената.“ – Адела Сент Джонс

ИСТОРИЯТА НА ПРАЗНИКА
8-ми март се отбелязва под егидата на ООН като международен ден на жената. Корените на осмомартенската, вече вековна традиция можем да проследим в буреносните години на тогава младия 20-ти век, в който настъпващата индустриализация, високият прираст на населението и радикалните идеологии подтикват жените с прогресивни разбирания да завоюват свое място в световната история. Осми март дължим на американските жени, които през 1909 година за първи път празнуват национален празник на жените на 28 февруари. През 1910 г. на конференция в Копенхаген сто жени от 17 държави решават да имат свой международен ден. През 1911 г. празникът на женската солидарност вече се празнува в Австрия, Дания, Германия и Швейцария. Октомврийската революция и двете световни войни окончателно променят ролята и мястото на жените в съвремието.

В БЛИЗКОТО МИНАЛО

в България този ден се празнуваше повсеместно в рамките на официалната политика на тогавашната българска държава. Така до голяма степен това бе един служебен празник, ден, отбелязван с банкети и пиршества по профсъюзни организации, канцеларии, заводи и стадиони, а хитроумният български гений неслучайно беше определил, че 8-ми март не е ден на жената, а ден на колежката. В противовес на политизирането на женския празник обаче, народната мъдрост и способността на българина за адаптация постепенно превърнаха осми март в един друг, малко по-различен, по-интимен и по-земен празник, в който се вляха нюанси на едни други забравени или доскоро непознати за българите празници – денят на майката или денят на влюбените св. Валентин.

И ДНЕС,

много хора си честват 8-ми март, защото той е празник с традиции в България. На този ден по улиците навсякъде в България цари оживление, ще срещнете много жени с букети цветя, заведенията ще са пълни, а масите отрупани с цветя. Защото жените обичат цветя, обичат да обичат, обичат да се чувстват специални. А 8 март е просто дата, която напомня за всичко това.

09.02.2018

На какво се дължи успехът на LED осветителните тела :


» Ниския разход на електроенергия – до около 90% по-малък от потреблението на конвенционална електрическа крушка. Освен че се икономисват значителни средства от осветление на самия потребител, спестената електроенергия означава още намаляване на отделяните в околното пространство вредни емисии на въглероден диоксид.
» Изключително дългия им експлоатационен период – около и над 50 000 часа. Дълготрайността на LED осветителните тела в голяма степен зависи от защитата им срещу прегряване и овлажняване. Първият проблем се решава чрез ефективна система за охлаждане, а за втория – осветителните тела за външно приложение имат клас на защита IP 44 (защита срещу водни пръски).
» Голямата дълготрайност на LED ги прави дълговечни. На практика те не се нуждаят от подмяна и съответно се спестяват допълнителните разходи за това.
» Силата на светене на LED може да се регулира плавно в границите 0–100%.
» LED нямат период на начално загряване, а веднага след включване започват да светят с максимална яркост.
» LED не представляват отпадък, който би замърсил околната среда и поради това няма специални изисквания за тяхното събиране.
Комбинирането на LED с „интелигентната“ сензорна технология предоставя още по-големи предимства:
» Икономията на електроенергия за осветление допълнително нараства близо два пъти.
» За разлика от конвенционалните осветителни тела, LED не са чувствителни към честото включване и изключване, то не се отразява на тяхната дълготрайност. Това ги прави изключително подходящи за осветителни системи със сензорно управление.
» На практика моменталното включване на осветлението с максимална яркост при LED осветителните тела със сензорно управление спомага за повишаване на безопасността и комфорта на хората.
» LED не се влияят от ниските температури, поради което са особено подходящи за външно осветление.

– 04.12.2017

Led осветлението,навлиза все по-бързо в живота ни.Днес искаме да представим на вашето внимание един продукт с особено голямо значение за растенията,а именно:

LED лампата за оранжерии

Тя е от ново поколение и е разработена да излъчва светлина в специфичен спектър ,полезен  за растенията.Подходяща е за отглеждане на растения в оранжерии и закрити помещения като подпомага растежа на корените,стеблото и листата. Червеният (660nm) и синият (450nm) спектър на светлината са в съотношение 7:3 и спомагат за нормалното протичане на фотохимичните процеси при растенията.Синият цвят помага за ускоряването на фотосинтезата.Липсата на този спектър влияе пагубно на развитието на коренната система на растенията.Червеният спектър на светлината оказва значително влияние върху фотосинтезата и фотопериодите като по този начин насърчава цъфтежа.Недостиг на червения спектър води до забавен растеж на листата.

Едно от главните предимства на светодиодните лампи за растенията е,че отделят малко топлина,което позволява растенията да бъдат разположени в по-компактно пространство.

 

 

 

– 03.12.2017г.

Уважаеми клиенти,

от днес можете да правите Вашите поръчки през новата платформа на led-portal.eu. Променихме визията на сайта, за да бъде пазаруването при нас по-лесно и приятно.