08.07.2021 г.

НОВО – LED крушка ORNO OR-SW-6106LM4 с микровълнов сензор

Модерен светодиоден източник на светлина с форма на крушка с вграден микровълнов сензор за движение, оборудван със SMD светодиоди. Той включва източника на светлина след детектиране на движение в зоната на детектиране при намалена интензивност на светлината <20 lux и го изключва, когато движението вече не се открива. Крушката има стандартна резба E27, която може да се завинтва в повечето от осветителните тела, предлагани на пазара.

01.04.2019 г.

Градината е онази част от дома, която ни дава възможност за кратко да се докоснем до част от природата. Често именно тя е мястото, където можем да си почиваме, да четем любима книга или да се събираме на барбекю с приятели. Ние ви предлагаме всичко нужно, за да подчертаете красотата на Вашата градина в Секция: LED ГРАДИНСКО И ПАРКОВО ОСВЕТЛЕНИЕ

05.02.2019 г.

Предлагаме на Вашето внимание модерни и високоефективни светодиодни осветителни системи за спортни обекти. Тъй като непрофесионалните футболни срещи са предимно вечер, ефективното осветление е важно за качеството на играта. Въпреки че нивото на осветление е по-слабо отколкото при мачове, които се излъчват по телевизията, качеството на светлината трябва да бъде високо, що се отнася до еднородността, зрителния комфорт и свеждането до минимум на дразнещата светлина.

14.01.2019 г.

Предлагаме на Вашето внимание разнообразие от LED работни лампи – изключително удобни и практични. Независимо дали за работа на труднодостъпни места, за къмпинг или риболов, LED работната лампа е незаменим помощник, който предлага и различни функции на осветление.
OR-LT-1526

24.05.2018 г.

“… че и ний сме дали нещо на светът
и на вси славоне книги да четат.”
Иван Вазов

24 май е празник, какъвто нямат другите народи по света – празник на писмеността, просветата,културата. Празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата. Буквите, създадени от Кирил и Методий, преводите, които правят на най-важните богослужебни книги, защитата на правото на всеки народ да слави Бога на своя език, са от историческа значимост не само за формиране на българския народ и за неговия просперитет. Делото им е високохуманно и демократично, всеславянско, служещо на великата общочовешка
идея за равенство на всички духовната област.

Върви, народе възродени,
към светла бъднина върви,
с книжовността, таз сила нова,
ти чест и слава поднови!…
…Бъдете преблагословени,
о вий, Методий и Кирил,
отци на българското знанье,
творци на наший говор мил!

 06.05.2018 г.

На този ден Българската православна църква чества деня на Свети Георги Победоносец – мъченик за християнската вяра, загинал през 303 г. при управлението на римския император Диоклециан.В българския народен календар Гергьовден е един от най-големите празници през годината и най-големият пролетен празник.

На 6 май се чества и като ден на храбростта и българската армия.

08.03.2018

“Бог създал мъжа, а после решил, че е способен на нещо по-добро. И създал жената.” – Адела Сент Джонс

09.02.2018

На какво се дължи успехът на LED осветителните тела :


» Ниския разход на електроенергия – до около 90% по-малък от потреблението на конвенционална електрическа крушка. Освен че се икономисват значителни средства от осветление на самия потребител, спестената електроенергия означава още намаляване на отделяните в околното пространство вредни емисии на въглероден диоксид.
» Изключително дългия им експлоатационен период – около и над 50 000 часа. Дълготрайността на LED осветителните тела в голяма степен зависи от защитата им срещу прегряване и овлажняване. Първият проблем се решава чрез ефективна система за охлаждане, а за втория – осветителните тела за външно приложение имат клас на защита IP 44 (защита срещу водни пръски).
» Голямата дълготрайност на LED ги прави дълговечни. На практика те не се нуждаят от подмяна и съответно се спестяват допълнителните разходи за това.
» Силата на светене на LED може да се регулира плавно в границите 0–100%.
» LED нямат период на начално загряване, а веднага след включване започват да светят с максимална яркост.
» LED не представляват отпадък, който би замърсил околната среда и поради това няма специални изисквания за тяхното събиране.
Комбинирането на LED с „интелигентната“ сензорна технология предоставя още по-големи предимства:
» Икономията на електроенергия за осветление допълнително нараства близо два пъти.
» За разлика от конвенционалните осветителни тела, LED не са чувствителни към честото включване и изключване, то не се отразява на тяхната дълготрайност. Това ги прави изключително подходящи за осветителни системи със сензорно управление.
» На практика моменталното включване на осветлението с максимална яркост при LED осветителните тела със сензорно управление спомага за повишаване на безопасността и комфорта на хората.
» LED не се влияят от ниските температури, поради което са особено подходящи за външно осветление.

 04.12.2017

Led осветлението,навлиза все по-бързо в живота ни.Днес искаме да представим на вашето внимание един продукт с особено голямо значение за растенията,а именно:

LED лампата за оранжерии

Тя е от ново поколение и е разработена да излъчва светлина в специфичен спектър ,полезен  за растенията.Подходяща е за отглеждане на растения в оранжерии и закрити помещения като подпомага растежа на корените,стеблото и листата. Червеният (660nm) и синият (450nm) спектър на светлината са в съотношение 7:3 и спомагат за нормалното протичане на фотохимичните процеси при растенията.Синият цвят помага за ускоряването на фотосинтезата.Липсата на този спектър влияе пагубно на развитието на коренната система на растенията.Червеният спектър на светлината оказва значително влияние върху фотосинтезата и фотопериодите като по този начин насърчава цъфтежа.Недостиг на червения спектър води до забавен растеж на листата.

Едно от главните предимства на светодиодните лампи за растенията е,че отделят малко топлина,което позволява растенията да бъдат разположени в по-компактно пространство.

03.12.2017г.

Уважаеми клиенти,

от днес можете да правите Вашите поръчки през новата платформа на led-portal.eu. Променихме визията на сайта, за да бъде пазаруването при нас по-лесно и приятно.